Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Kémiai szúnyoggyérítés július 2-án

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 2-án, szombaton földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. (Tartaléknap július 3-a.) A melegködös technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Július 2-án, szombaton a következő területeken várható a melegködös technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Rába töltés mindkét oldala
Holt-Marcal
Bécsi út – Sziget – Újváros töltések
Pinnyédi töltés
Püspökerdő pinnyédi oldala
Révfalusi töltés
Sárás nádas
Győr-Károlyháza
Likócsi ártér
Vagongyár
Bácsa töltés
Bácsa
Nádorvárosi temető

Gyirmót Horgászfalu,
Gyirmót
Ménfőcsanak

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idejére a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.