Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Frissítve: Elmarad a kémiai szúnyoggyérítés július 19-én

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a július 19-ére tervezett kémiai szúnyoggyérítés a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt elmarad.

Korábban írtuk:

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 19-én, szerdán földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös technológiával működő berendezések a tervek szerint az esti óráktól dolgoznak.

Július 19-én, szerdán a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia:

Károlyháza – Dózsamajor
Szentiváni ártér
Kertváros
Likócs + ártér
Vagongyár
Kiskút liget
Révfalusi töltés
Bácsa töltés + Fenyőszer
Győrszentiván

ULV vagy melegködös technológia

Gyirmót horgászfalu
Gyirmót
Ménfőcsanak

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.