Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Jogutódlással megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye:

„Tisztelt Érdeklődők, kedves Fogyasztók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt.

Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.

Ezzel egyidejűleg 197 járásban jelenik meg fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatkör, így tehát a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak.
Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.”

(Forrás: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/25186)

Területileg illetékes járási hivatal Győrben:

Győri Járási Hivatal
Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály
9028 Győr, Tatai út 3.
Tel.: 96/511-842
Fax: 96/511-841
E-mail: muszaki.engedelyezes@gyor.gov.hu