Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Övezeti bérlet online igénylése

Övezeti bérlet is vásárolható elektronikus úton. Övezeti bérletet bárki igényelhet, a vásárláshoz csak a bérlet árának megfizetésére van szükség (online vásárlás estén plusz postaköltség).

A bérletigénylők a társaság honlapjáról (www.gyorszol.hu) elérhető szolgáltatói ügyfélkapun keresztül juthatnak el a kitöltendő online nyomtatványhoz.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy aki online kezdeményezi akár a lakossági akár az övezeti bérlet megvásárlását, az kizárólag az interneten keresztül fizethet és csak postai úton kaphatja meg a bérletét. Online igénylés esetén személyes fizetésre vagy személyes átvételre nincs lehetőség!

Lakossági parkolóbérlet online igénylése

Az elmúlt évhez hasonlóan a Győr-Szol Zrt. 2024. január 2-tól ismét biztosít online ügyintézési és fizetési lehetőséget azoknak az ügyfeleinek, akik már rendelkeznek érvényes lakossági parkolóbérlettel, és a bérlet igénylésekor közölt adataikban (lakhely, rendszám, stb.) nem történt változás. Az online módon történő bérletmegújítás további feltétele, hogy az ingatlan tulajdonosának személye meg kell, hogy egyezzen az igénylő személyével. A III. övezetre vonatkozóan a lakossági parkolási bérlet online megvásárlására csak azoknak lesz lehetőségük, akik 2023. április 1. napját követően vásároltak lakossági parkolási bérletet. A 2023-ban kiadott lakossági parkolóbérletek 2024. január 20-ig érvényesek!

Az említett körbe tartozó bérlettulajdonosok, a társaság honlapjáról (www.gyorszol.hu) elérhető szolgáltatói ügyfélkapun keresztül juthatnak el a kitöltendő online nyomtatványhoz. Itt meg kell adniuk a szolgáltató által kért adataikat és a küldés gombra kattintva a nyomtatvány eljut a szolgáltatóhoz. A szolgáltató az adatok ellenőrzése után jelzi az igénylőnek, hogy jogosult-e a bérlet megvásárlására. Pozitív válasz esetén a SimplePay alkalmazás használatával online befizethető a bérlet díja. Az összeg beérkezését követően a bérlet kiállítása a díjfizetést követő két munkanap után történik meg.

A szolgáltató felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy az online igénylés elküldése és a bérlet postai úton történő kézbesítése között több nap is eltelhet. Így amennyiben az előző évi bérlet már érvényességét vesztette (a 2023-ban kiadott lakossági parkolóbérletek 2024. január 20-ig érvényesek), az átmeneti időszakban csak a parkolási díj megfizetésével jogosult megállni a felszíni parkolóhálózatban. Érdemes tehát az igénylést úgy időzíteni, hogy az új bérlet még 2024. január 20-a előtt megérkezzen. Bérletvásárlásra természetesen egész évben van lehetőség.

Amennyiben az igénylő adatai nem egyeznek meg a szolgáltató nyilvántartásával, vagy egyéb okból elutasításra kerül az elküldött kérelem, további egyeztetésre a Győr-Szol telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodák valamelyikében van lehetőség.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy aki online kezdeményezi akár a lakossági akár az övezeti bérlet megvásárlását, az kizárólag az interneten keresztül fizethet és csak postai úton kaphatja meg a bérletét. Online igénylés esetén személyes fizetésre vagy személyes átvételre nincs lehetőség!