Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Harc a vérszívók ellen

A Győr-Szol Zrt. folytatja a kémiai szúnyoggyérítést földi beavatkozással. Amennyiben az időjárási körülmények engedik, szeptember 13-án, hétfőn és szeptember 14-én, kedden földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az alkonyat utáni órákban dolgoznak.

Szeptember 13-án, hétfőn a következő területeken várható a melegködös illetve ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:
– Győr-Károlyháza
– Likócsi ártér
– Likócs
– Győrszentiván-Kertváros
– Bácsai legelő
– Rába töltés
– Górédűlő
– Rabkert
– Bécsi úti kert
– Bécsi út – Nép utca – Újvárosi töltés
– Pinnyédi töltések
– Püspökerdő
– Aranypart I.
– Aranypart II.
– Holt-Mosoni Duna töltés
– Gyirmót horgászfalu
– Gyirmót
– Ménfőcsanak
– Győr-Sashegy
– Tatai úti kertek
– Banai úti kertek
– Gyárváros
– Jancsifalu
– Marcalvárosi kiserdő
– Nádorvárosi temető

Szeptember 14-én, kedden a következő területeken várható a melegködös illetve ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:
– Nagybácsa
– Kisbácsa
– Sárás
– Révfalu
– Győr-Sziget
– Győr-Újváros
– Pinnyéd
– Szabadhegy
– Kismegyer
– Városi parkok, zöldövezetek, temetők
– Holt-Marcal

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.