Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Győri a legszebb piaci stand

Győri lett az ország legszebb piaci standja. A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési fóruma korábban, a Nyitott Piacok Napja alkalmából hirdette meg a felmenő rendszerű versengést, amiben előbb a győri, majd az országos versenyt is Markó Vendel nyerte meg. A zöldség-gyümölcskereskedő azt mondta, sok munka van egy szép stand folyamatos rendben tartásával, de megéri a fáradság.

A győri Vásárcsarnokban található az ország legszebb piaci standja. Markó Vendel „mini üzlete” nyerte az országos versengést, amire egy város lehet büszke. A tulajdonos nem erre a pályára készült, de nem bánta meg döntését. ”Vízügyes szakközépbe jártam, évekig vizes területen is dolgoztam, aztán a rendszerváltás környékén a testvéremmel gondoltuk, csinálunk egy vállalkozást, gombát kezdtünk termeszteni, de azzal nyáron nem tudtunk foglalkozni, ezért nyitottunk a Balatonon egy zöldségest, így kerültem erre a területre” – mondta Markó Vendel. Ez a szakma a sok munkáról, a korán kelésről és a késői fekvésről szól, de a kereskedő ezt sem bánja. ”Szinte minden napunk úgy telik, hogy kora hajnalban kelünk és este későn végzünk csak, folyamatosan friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár, még hétfőn is, amikor nincs piaci nap, akkor is az üzlettel foglalkozunk, de nem panaszkodom, megéri a befektetett energia és idő” – tette hozzá az ország legszebb piaci standjának tulajdonosa.

Amióta elkészült az új, modern Vásárcsarnok az árusok élete is átalakult. ”Óriási dolog volt, hogy megnyithatott az új Vásárcsarnok, azóta át is alakult az életünk, mertünk nagyot álmodni, nagyobb üzletet alakítottunk ki a csarnokban, ahol szerencsére mindig megtalálnak minket a vevőink” – fogalmazott a zöldség-gyümölcskereskedő. Egy szép standnak persze sok titka van. ”A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell” – hangsúlyozta Markó Vendel.

Az országos győztes örül a sikernek, de nem dől hátra, komoly tervei vannak a jövőre nézve is. ”A közeljövőben Téten nyitunk egy kis üzletet, amire hatalmas volt az igény, ezért terjeszkedünk, de nyitni szeretnénk a gombázás irányába is, úgy látjuk, hatalmas az igény az erdei gombákra, ami sajnos jelenleg hiányzik a csarnok repertoárjából, viszont látunk benne potenciált és szerintem sokan keresik majd a különböző erdőben termett gombafajtákat, őzlábat, lila pereszkét, csiperkét” – mondta a kereskedő. Markó Vendel Győr+ Médián keresztül is megköszönte azoknak, akik rá szavaztak az országos piaci versenyben és azt ígérte, standjában és termékeiben, a későbbiekben sem fognak csalódni a vásárlók.