Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Fenyőállítás a Széchenyi téren

Hétfőn a Győr-Szol Zrt. munkatársai felállították a Széchenyi téren azt a közel 11 méter magas, több mint 30 éves ezüstfenyőt, amely a város karácsonyfája lesz idén. A különösen szép fenyőfa a hagyományoknak megfelelően lakossági felajánlásból származik.

A Széchenyi téren felállított fát Pintér Ferenc ajánlotta fel, akinek udvarán, Győrszentivánon harminc évig növekedett. „A fenyő most még szép és egészséges, de már félő, hogy a magassága miatt a nagyobb széllökéseket nem sokáig bírja sérülés nélkül.” – mondta el a tulajdonos, ezért döntött a felajánlás mellet. A pótlására szolgáló csemete már a kertben várja, hogy elültessék.

Fotó: Ács Tamás / Győr+


Az egyeztetéseket követően a Győr-Szol Zrt. koordinálásában hétfőn reggel megtörtént a fenyő szakszerű kivágása. A fát platós teherautón szállították Győrbe, a Széchenyi térre, ahol befaragták, majd beállították a tér korábbi fejlesztésekor erre a célra kialakított karácsonyfa tartóba. Az óriásfenyőt az eldőlés ellen acélsodronyokkal rögzítették, hogy az időjárás viszontagságait, az esetleges nagyobb széllökéseket is biztonsággal állja.

Galéria: Ács Tamás / Győr+