Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Április végén leáll a távfűtés Győrben

A kedvező időjárás előrejelzéseket figyelembe véve 2022. április 30-án Győrben leáll a távfűtés.
Tekintettel arra, hogy a meteorológiai prognózisok hosszabb periódusra kellemes időt jósolnak, 2022. április 30-án, szombaton a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóság a reggeli felfűtést követően az ellátási körzetéhez tartozó háztartásokban az általános távfűtési szolgáltatást leállítja.

A Győr- Szol Zrt. fűtési szolgáltatással a vonatkozó jogszabályok értelmében május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll, így egyrészt, ha addig hidegebbre fordulna az idő, bármikor újra felmelegedhetnek a radiátorok, másrészt azokban a lakóépületekben, intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a szolgáltató továbbra is biztosítja a távfűtést.

Május 1-től a fűtés egyedi indítását a lakóközösségek közös képviselőjének írásban kell kezdeményeznie a szolgaltatasiuzem@gyorszol.hu e-mail címre megküldött levélben. A fűtésre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező közösségek számára javasolt, hogy a május 15-ét követő nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket teljesen nyitott helyzetben hagyják, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint pl. a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.

Fotó: Győri Kitti