Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Áll a fenyő a Széchenyi téren

Hétfőn a Győr-Szol Zrt. munkatársai felállították a Széchenyi téren azt a közel 10 méter magas ezüstfenyőt, amely a város karácsonyfája lesz idén. A különösen szép fenyőfa a hagyományoknak megfelelően lakossági felajánlásból származik.

Az egyeztetéseket követően a Győr-Szol Zrt. koordinálásában hétfőn reggel megtörtént a fenyő szakszerű kivágása. A fát Pérről, a felajánló Nyakó Attila házától platós teherautón szállították Győrbe, a Széchenyi térre, ahol befaragták, majd beállították az erre a célra kialakított karácsonyfa tartóba. Az óriásfenyőt az eldőlés ellen acélsodronyokkal rögzítették, hogy az időjárás viszontagságait, az esetleges nagyobb széllökéseket is biztonsággal állja.

A 25-30 év körüli ezüstfenyő gyönyörű, terebélyes, illatos, igazi dísze lesz a Széchenyi téri karácsonyi hangulatnak.

A fa beillesztésénél jelen volt dr. Dézsi Csaba András polgármester is, aki a Győrplusznak elmondta: „Városszerte összesen 48 fát díszítünk fel, ezeknek egy része állított fenyőfa, a többi élő fa, igyekszünk a környezetvédelem miatt minél több élő fát díszíteni. Köszönjük a felajánlott fenyőt, az adakozás adventkor rendkívül fontos. Ez az adományfa impozáns, szépen megadjuk vele a módját a főtér feldíszítésének. Csodálatos lesz a város, ha felkapcsoljuk a díszkivilágítást! Várunk mindenkit szeretettel, élvezzék a győri adventet!” A Győri Útkezelő Szervezet megbízásából a Vill-Kor öltözteti díszbe a fát. Az ünnepi díszkivilágítást pénteken 17 órakor kapcsolja fel dr. Dézsi Csaba András polgármester és a Győrplusz Rádió egy szerencsés játékosa.