Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Védőburkolatot kaptak a szökőkutak

A téli hónapokban a Győr-Szol Zrt. aktuális feladata a köztéri szökőkutak, csobogók téliesítése. A munkának része, hogy a szökőkutak többségére olyan takaróponyvák kerülnek, melyeken a téli üzemszünet ideje alatt is látható, mely alkotást takarják.

Az úgynevezett szódás szökőkút volt az első a városban, amely 2018-ban olyan védőborítást kapott a téli időszakra, melyen megjelenítik magát a ponyva alatt lévő alkotást. Hasonló fedéssel látták el a megyei kormányhivatal előtti téren lévő zenélő szökőkutat, valamint a Rába Hotel előtt található Ölelkező formák című csobogót és a Baross út és Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található Kőcsiga ivókutat is. Speciális burkolatot kapott a Bisinger sétányon a Faun és Nimfák alkotás, a Radó-szigeten a Vénusz-szobor és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtti díszkút, az Ikva utcában, a PÁGISZ iskola előtt található „Vitorlák” szökőkút, valamint a Bem téren található „Fiú tállal” című műalkotás.

Valamennyi alkotáson egy merevítő vázszerkezet tartja az anyagot, amely biztosítja, hogy az arra installált kép gyűrődésmentesen látható legyen, és ne tudjon az alá befolyni a víz. A burkolat úgy véd a hideg idő viszontagságaitól, hogy egyúttal látható marad a műtárgy képe az arra járók számára.