Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

Szabadstrandok üzemeltetése

Az Aranypart I. és II. szabadstrandok a győriek kedvelt pihenőhelyei. A nyári hónapokban mindkét szabadstrandon szakképzett mentőőrök jelenléte teszi biztonságossá a parton és a vízben tartózkodást.

Az előkészítő munkálatok részeként a nyitás előtt a Győr-Szol Zrt. koordinálásában mindkét helyszínen megmetszik a fákat, lenyírják a füvet, lefestik a padokat és pótolják azok hiányzó deszkáit. A fürdőzők biztonságának érdekében kihelyezik a víz mélységét jelző bójákat, valamint a helyszínre szállítják az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kell, ott pótolják a hiányzó eszközöket és elvégezik a szándékos rongálásból adódó feladatokat.

blank

Győr önkormányzatának jóvoltából 2021-ban megszépült az Aranypart II-n található fürdőház. Az épület kívül-belül felújították, az elektromos hálózatot újrahúzták, új nyílászárókat építettek be, az öltözőket, vizesblokkokat kifestették, a szanitereket kicserélték, a tető új héjazatot kapott. Az idei szezontól kulturáltabb körülmények fogadják a strandolókat.

A szabadstrandokon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi komfortosabbá a kikapcsolódást.

blank

A szabadstrand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.