Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Szúnyoggyérítés június 9-én

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 9-én, szerdán földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. Az erre alkalmas melegködös technológiával működő berendezések a tervek szerint 20.30 óra és a 22.30 óra közötti időszakban dolgoznak.

Ebben a szezonban eddig már három alkalommal végezett a Győr-Szol Zrt. – egyenként négy-négy napon át tartó, a szúnyoglárvák elpusztítására szolgáló – földi biológiai gyérítést Győr teljes területén. A repülő szúnyogok megjelenésével megkezdődött a rendszeres földi kémiai szúnyoggyérítés is.

Június 9-én, szerdán a következő területeken várható a melegködös technológiával működő berendezések feltűnése:

Nagybácsa
Kisbácsa
Sárás
Bácsai legelő

Amennyiben a tervezett napon az időjárás nem teszi lehetővé a munka elvégzését, a következő arra alkalmas napon végzik el a gyérítést.

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A földi kémiai gyérítésre azért van szükség, mert az európai közegészségügyi hatóságok korlátozása miatt a légi kémiai szúnyogirtás lehetősége a tavalyi szezontól megszűnt. A korábban engedélyezett kémiai készítményeket légi szúnyogirtásra már nem lehet alkalmazni. Az európai népegészségüggyel foglalkozó hatóságok által újonnan engedélyezett készítmények – bár a korábbival azonos hatóanyagokat tartalmaznak – már csak földi eljárással használhatóak.