Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Síkosságmentesítés – 2023. február 3.

Győr területén pénteken reggel havazás kezdődött, ezzel egy időben a Győr-Szol Zrt. készenlétben lévő állománya – kiegészülve több szerződött alvállalkozóval – megkezdte a csúszásmentesítési program végrehajtását a város közterületein.

A síkosságmentesítés a társaság munkatervének megfelelően elsőként a hidakat és a felüljárókat, majd a tömegközlekedési útvonalakat, a forgalmas főutakat érintette. Reggel óta zajlik belvárosi terek, járdák valamint a kerékpárutak kisebb járművekkel történő takarítása. A buszmegállókat, a gyalogátkelőhelyeket, közterületi lépcsőket kézi erővel síkosságmentesítik.

Összesen mintegy 20 jármű valamint közel 50 fő végzi a hóeltakarítást, síkosságmentesítést Győr területén.

A munka jelenleg is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják. Az időjárási előrejelzések szerint a déli óráktól a havazás esőre vált, és a nappali hőmérséklet fagypont fölött marad.

Fontos tudnivaló, hogy a számozott főutak síkosságmentesítése a városon belül is az Állami Közútkezelő feladata. Így például a közútkezelő gépei végeznek munkát az 1-es főút (bizonyos szakaszon Szent István út) teljes vonalán, a Baross-hídon, a Bácsai úton, a 81-es (bizonyos szakaszon Fehérvári út) úton, 82-es (bizonyos szakaszon Szent Imre út) úton és a Ménfőcsanak és Gyirmót között futó 83-as úton.    

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.