Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Megújult a Kövecses utcai játszótér

Megújult a Győrben, a likócsi városrészben a Kövecses utca és Pesti út sarkán lévő játszótér. Hajtó Péternek, körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. koordinálásában a meglévő eszközöket felújították és új elemekkel is bővült, korszerűsödött a játszótér.

Korszerű és biztonságok eszközökkel várja a gyerekeket a megújult Kövecses utcai játszótér. Az itt található játszóelemeket egy részét – például a lengőgerendás lépegetőt, a mérleghintát – felújították, egy részét kicserélték. A meglévő játszószerek ütéscsillapító burkolatát feltöltötték, elvégezték a zöldterület tereprendezési munkálatait. A Pesti út felől új személyi bejárót alakítottak ki, a közkutat pedig ivókúttá alakították át.

Fotó: Ács Tamás

Új elemekkel is bővült a park. A meglévő fa szegéllyel ellátott homokozót elbontották, helyette egy korszerűbb, öntött gumiszegélyes, kerek homokozót alakítottak ki. A homokozó mellé új, színes öntött gumi burkolatos ugróiskola, a játszóvár és fészekhinta közé pedig egy alagutas, csiga formájú mászóka került. A legkisebbek számára egy különleges futóbiciklivel és kis kerékpárral használható terepdombot építettek a játszótérre. A gyermek biztonságáról a játszóeszközök körül lévő, összesen 134 négyzetméter nagyságú, esési felületként funkcionáló színes öntött gumi burkolat gondoskodik – erről Prédl Antal a Győr-Szol vezérigazgatója tájékoztatott.

Fotó: Ács Tamás

„Folyamatosan fejlesztjük a játszótereket, mindegyiket napvitorlával láttuk el. Likócson Hajtó Péter kezdeményezésére történt a fejlesztés, modern, biztonságos eszközökkel. Készült egy mini KRESZ-park, és a homokozó is olyan biztonságos borítást kapott, ami példa nélküli Győrben. Egy európai szintű játszótér lett ebben a városrészben is” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester a szerdai átadón.

„A képviselői keretemből járultam hozzá, hogy modernizáljuk a játszóteret. Most elsősorban a gyerekek biztonságára gondoltunk, ezért rekortánszerű burkolatot kaptak az új elemek. Jövő tavasszal folytatjuk a park fejlesztését” – erről Hajtó Péter képviselő számolt be lapunknak.

blank
Fotó: Ács Tamás

A Győr-Szol Zrt. a város területén több mint 120 játszótér és közel 750 játszóeszköz üzemeltetési és karbantartási feladatait látja el.