Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Folytatódott a szúnyoglárva-gyérítés

A Győr-Szol Zrt. megbízásából az idén már két alkalommal volt biológiai szúnyoglárva-gyérítés Győrben. A tevékenység folytatódott, így május 31-étől, június 3-ig, csütörtökig tartott ezen a héten a földi biológiai szúnyoglárva-gyérítés. A beavatkozás a város közigazgatási területén a szúnyoglárvák elsődleges tenyészhelyeit, az ártereket, folyópartokat, tavakat érintette. A kezelések nagy része külterületen történt, de a lakott részeken is találkozhattak a kijuttatás segítő járművel.

A biológiai gyérítés során egy speciális, baktérium alapú készítményt juttatnak a szúnyogok tenyészőhelyeire a vízbe. A vízfelületekre járműre szerelt nagynyomású permetezővel juttatják ki a készítményt. A környezetbarát szer az alkalmazott dózisban kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, ártalmatlan minden más élőlényre. Ez a módszer a kifejlett szúnyogok elleni védekezésre nem alkalmas, csak kifejlődésük előzhető meg illetve utánpótlásuk csökkenthető a lárvák elpusztításával. A kezelés kisebb részben történhet a város lakott részein, de jellemzőbb a környező, külterületi vizes élőhelyeken.

A Győr-Szol Zrt. megbízásából a szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik a szúnyoglárvák és a repülő szúnyogok számának alakulását. Amennyiben indokolt, a biológiai gyérítés mellett a földi kémiai beavatkozásokat is megkezdi a szolgáltató.