Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Egynyári virágok kiültetése

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése. A Győr-Szol Zrt. munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan a város közterületein jelentős mennyiségű növényt ültetnek el ezekben a napokban, idén közel nyolcvanezer ezer palánta került az ágyásokba

A Győr-Szol Zrt. május második hetében megkezdte Győrben az egynyári virágok kiültetését a városi virágágyakba. Az előkészítő munkák részeként a cég dolgozói a tavaly ősszel elültetett, mostanra a díszítőértékét veszített kétnyári növények, illetve tulipán, jácint és nárcisz növények hagymáit áprilisban kiszedték a földből, majd megtörtént a virágágyak tápanyag-utánpótlása és a gépi talajmegmunkálás, rotálás.

A szokásos éves virágosítási akció keretében két hét alatt összesen közel nyolcvanezer egynyári palántát ültet el a Győr-Szol Zrt. a város közterületein. A munkában résztvevő mintegy 20 dolgozó egy nap alatt átlagosan 8.000 tő növényt helyez ki előre meghatározott terv és rajzok szerint a virágágyásokba. A program keretében virágba borul Győrben többek között a Honvéd liget, az Eötvös és a Bisinger park, a Batthyány, a Kálóczy tér, a Radó sziget és a Káptalan domb. Megyeháza előtti téren és a Bisinger sétányon a szobrok körül évelő virágok is helyet kapnak. A szakemberek idén is előtérbe helyezték a magyar fajtákat. A hazai körülményekre nemesített növények, a városi élet sajátosságait – légszennyezés, por, hőség – jól tűrik. A virágágyakba került például papagájfű, begónia, kakastaréj, díszcsalán, kúpvirág, hamvaska, bársonyvirág. Az ültetést követően fontos feladat a virágok rendszeres öntözése, tápoldatozása, gyomtalanítása és növényvédelme.

A Győr-Szol Zrt. a virágoszlopokat, a virágládákat és a további mobil növénydekorációs elemeket is hamarosan kiszállítja a sétálóutcákba és a terekre.