Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

A Húsvéti ünnepek ideje alatt üzemel Győrben a Megyeháza előtti téren lévő szökőkút. A Győr-Szol Zrt. munkatársai a téli védelmet biztosító burkolatot eltávolították, a gépészeti rendszer karbantartási feladatait ellátták, így a hosszú hétvégén működődhet a népszerű vizes alkotás.   

Ahhoz, hogy a város területén található szökőkutak a nyári szezonban folyamatosan működhessenek, el kell végezni rajtuk a szükséges takarítási és karbantartási feladatokat. A szakemberek következő hetekben dolgoznak a vizes alkotások üzembe helyezésén. Várhatóan május első napjától valamennyi győri szökőkút és ivókút működik majd. A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a szökőkutak nem alkalmasak fürdőzésre. A Jedlik Ányos utcai műalkotás medencéjében álló szódásüvegből kiömlő víz nem ivóvíz, fogyasztása megbetegedést okozhat. Csak a szobor peremén található ivókút vize alkalmas emberi fogyasztásra.

A 2016-ban elindult a nagyszabású szökőkút-fejlesztési programnak köszönhetően Győrben sorra újultak meg a szökőkutak, csobogók, a korábban leromlott állapotú, akár évtizedekig száraz medencékben újra látványos vízképeket láthatunk.

Fotó: Marcali Gábor / Győr+ Média