Tel. ügyfélszolg: 96/50-50-50

info@gyorszol.hu

?>

Bezárnak a szabadstrandok szeptember elsején

A szokásos éves ütemtervnek megfelelően bezárnak a győri szabadstrandok szeptember elsején. Ettől az időponttól már nem szabad vízbe menni sem az Aranypart I-en, sem az Aranypart II-n, de jó idő esetén a partokon továbbra pihenhetnek a látogatók.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy Aranypart I. és Aranypart II. szabadstrandok – a szokásos üzemeltetési idő szerint – augusztus 31-ig tartanak nyitva, szeptember elsején, szerdán bezárja őket a szolgáltató. Ez azt jelenti, hogy szeptember elsejétől, csütörtöktől megszűnik a mentőőri szolgálat, így tilos lesz a vízben tartózkodni.

A zárást követően a Győr-Szol Zrt. munkatársai a szabadstrandokról a raktárba szállítják a vízmélységet és a fürdési területet jelző bójákat, az életmentő csónakokat, a vízparti lejáró lépcsőket és más eszközöket, a fürdőházat szakszerűen téliesítik, majd lezárják.

A szeptember elsejei zárást követően Aranypart I. és Aranypart II. területén tilos lesz a fürdés, de a partok pihenésre, napozásra továbbra is használhatóak.

Fürödni tilos vízterületek Győrben:

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjének kiadott 19456-7/2008. számú jegyzői határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható. 2022. szeptember 1-től az Aranypart I. és az Aranypart II. területén is tilos a fürdés.