Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Különleges védőburkolat a szökőkutakon2020.01.17.

A téli hónapokban a GYŐR-SZOL Zrt. aktuális feladata a köztéri szökőkutak, csobogók téliesítése. Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester kezdeményezése nyomán 2018 óta egyes szökőkutakra olyan takaróponyvák kerülnek, melyeken a téli üzemszünet ideje alatt is látható, mely alkotást takarják. Így a korábbi egyszínű, nem túl esztétikus burkolatokat egyedi és látványos takarás váltotta fel a felújított szökőkutaknál.

2019-ben ilyen speciális burkolatot kapott a Bisinger sétányon a Faun és Nimfák alkotás, a Radó-szigeten a Vénusz-szobor és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház előtti díszkút. Korábban a Jedlik Ányos utcában található szódás szökőkutat, a megyei kormányhivatal előtti téren lévő zenélő szökőkutat, a Rába Hotel előtt található Ölelkező formák című csobogót és a Baross út és Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található Kőcsiga ivókutat is védelmező, egyben dekoratív burkolattal látták el.

Valamennyi alkotáson egy merevítő vázszerkezet tartja az anyagot, amely biztosítja, hogy az arra installált kép gyűrődésmentesen legyen látható, és ne tudjon alá befolyni a víz. A burkolat úgy véd a hideg idő viszontagságaitól, hogy egyúttal látható marad a műtárgy képe az arra járók számára.

A több éve zajló nagyszabású szökőkút fejlesztési program részeként 2020 tavaszán Dr. Dézsi Csaba András, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Bem téren található 1965-ös munkájú Munkácsy-díjas szobrász, Kiss Sándor alkotta „Fiú tállal” köztéri alkotás és csobogó is megújul. A szökőkút régóta nem üzemel, gazdaságtalan működésű volt, hiszen nem volt benne vízforgató így nagy mennyiségű vizet pazarolt el, ami a mai környezettudatos korban nem elfogadható, így vízforgató kerül bele, s a szivárgó medencetest felújítása is szükségessé vált a szobor megtisztítása mellett. Ugyanitt a kis tér környezete, a zöldterület, padok is megújulnak. A téren automata öntözőrendszer is létesül a füvesített részen.vissza | Megnézték: 214

gyorszol facebook logo
Április 2020
H K Sz Cs P Sz V
   1

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató