Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Téli üzemmódban a gépek2019.11.08.

November 6-án, szerdán, téli gépszemlét tartott a GYŐR-SZOL Zrt. Az eseményen Társaságunk és az illetékes hatóságok vezetői áttekintették a városi úthálózaton síkosság mentesítést és hóeltakarítást végző gépek műszaki állapotát.

A téli útüzemeltetési feladatok elvégzésébe bekapcsolódik három nagy teljesítményű jármű, amelyeket a GYŐR-SZOL Zrt. 2019-ben szerzett be. A teherautók üzemanyag-takarékosak, működtetésük környezetbarát. Mindhárom járműhöz új, modern hóeke, valamint síkosságmentesítő adapter tartozik, amely alkalmas folyékony oldat kijuttatására. A beruházás során egy, már meglévő jármű téli hóügyeletben való hasznosítása érdekében egy síkosságmentesítő mobil berendezés is beszerzésre került.

GYŐR-SZOL Zrt. szükség szerint hat jármű bevonásával hidakon, felüljárókon és tömegközlekedési útvonalakon alkalmazza a folyékony oldattal történő síkosságmentesítést. A síkosságmentesítésre szolgáló folyékony oldatból és szilárd szóróanyagból is elegendő mennyiség áll a szolgáltató rendelkezésére.

A GYŐR-SZOL Zrt-nek a város úthálózatának lefedéséhez a saját állománya mellett alvállalkozók bevonására is szüksége van, így összesen 35 munkagép - nagyobb teherautó, sószóró, hótoló és kisebb, a járdák, városi közlekedő utak rendben tartására alkalmas eszköz - áll rendelkezésre. Szükség esetén ezek működtetését és a kézi erővel történő síkosságmentesítési feladatok ellátását mintegy 100 dolgozó végzi. November 15-től működik a hóügyelet, a szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását, ha kell, a jellemző hajnali lefagyások megelőzésére is sózzák az utakat. Fagyás, havazás esetén, a korábbi évekhez hasonlóan előre meghatározott menetrend szerint végzik a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást. Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követően kerül sor lakóutcák, járdák, parki átvezető utak megtisztítására. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel szórják fel és takarítják. A GYŐR-SZOL Zrt. szolgáltatási hibabejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon folyamatosan elérhető. A számozott főutak városi szakaszain az Állami Közútkezelő végzi a munkát.

A téli közlekedés biztonságához, a balesetek elkerüléséhez elengedhetetlen az autósok közreműködése. Rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében az ingatlanok előtti járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.


vissza | Megnézték: 732

gyorszol facebook logo
Július 2020
H K Sz Cs P Sz V
   1
2

4
59
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató