Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Karbantartás után rendelkezésre áll a távhő2019.09.20.

A GYŐR-SZOL Zrt. fűtési szolgáltatással - a jogszabályok és közüzemi szerződések szerint - az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja között áll a felhasználók rendelkezésére. A szolgáltató munkatársai ezekben a hetekben naponta értékelik az időjárási helyzetet, és a döntést ennek megfelelően hozzák meg egy esetleges központi fűtésindításról. Az ettől eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Az elmúlt évek, sőt évtizedek gyakorlatának megfelelően a nyári hónapok a GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatóságán a karbantartási és a felújítási munkák jegyében teltek. Ahhoz, hogy a fűtési időszakban lehetőleg semmilyen meghibásodás ne zavarja a felhasználókat, minden évben jelentős összeget kell fordítani a rendszer karbantartására, a rendszer egyes részeinek felújítására. A győriek a távhővezetékekkel kapcsolatos munkákkal találkozhattak a nyár folyamán, amelyek egyrészt a régi vezetékek cseréjéből, másrészt az új fogyasztók ellátásához szükséges vezetéképítésből álltak.

A nyár folyamán új, korszerű, előszigetelt vezetékre cserélték az I. számú, úgynevezett hurkolóvezetéket a Szent Imre út és a Szigethy Attila út 66. közötti szakaszon. Ezek a munkák a kerékpár és a gyalogos forgalmat érintették.

Forgalomtechnikai szempontból a legnagyobb kihívást az egyetem felé menő gerincvezeték Újlak utcai vasút alatti átvezetéstől a Kazinczy gimnázium udvarán levő szakaszolási pontig történő cseréje jelentette. Az Újlak utcában a gépkocsi forgalomban időszakos sávzárásokra, sávok közötti átterelésekre is szükség volt úgy, hogy egy-egy sávon a közlekedés mindvégig biztosított legyen. A távhőszolgáltató köszöni a győri lakosok megértését és türelmét.

Mind a gyalogos, mind pedig a gépkocsi forgalmat érintette a vezetékcsere, a Tihanyi Árpád út alatti átvezetéstől a Szigethy Attila út 80. számú épületig, valamint a belvárosi visszatérő gerincvezeték Blaha Lujza utca és a Bulcsú utca alatti szakaszának cseréje során.

Voltak ezen kívül nem tervezett, hibaelhárítási munkák is például legutóbb a Baross út elején, ahol a külső korrózió miatt egy 250 mm átmérőjű vezeték hibásodott meg.

Örömteli, hogy a környezetbarát, geotermikus hőenergiát is hasznosító távhőszolgáltatást igénybe vevő felhasználói kör egyre bővül. Új fogyasztóként csatlakoztak a távhőrendszerre az Ecet u. 4. sz. alatti, a Bercsényi liget 8170/6, a Bercsényi liget 8170/8, a Mécs L. u. 2858/183. és a Mécs L. u. 2858/184. helyrajzi szám alatti épületek, valamint a felújítás alatt álló, eddig is távfűtött vásárcsarnokhoz is kiépítésre került az új bekötővezeték.

Az év hátralevő időszakában várható a volt Dobozgyári területre épülő házak, a Mécs L. u. 2858/182. helyrajzi számú, valamint a Csaba u. 18. sz. és a Teleki u. 40. sz. alatti telekre épülő társasházak bekötővezetékeinek az építése.
vissza | Megnézték: 1886

gyorszol facebook logo
Október 2020
H K Sz Cs P Sz V
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató