Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Rendelkezésre áll a távhőszolgáltató2017.09.15.

Bár a szeptember eleji időjárás még kellemesnek mondható, az évnek ebben az időszakában már bármikor hirtelen hidegre fordulhat az idő, ezért a GYŐR-SZOL Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága készen áll a lakások fűtésének megkezdésére. A nyári karbantartási munkák befejeződtek, megtörtént az ilyenkor szokásos nyomáspróba, a távhőrendszer szükség esetén kész felmelegíteni a radiátorokat.

A jogszabályok és közszolgáltatási szerződések szerint a szolgáltató szeptember 15-e és a következő év május 15-e között áll a felhasználók rendelkezésére, mely időszakban a felhasználók arra hatalmazták fel a társaságot, hogy az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést. A fűtést ebben a periódusban akkor indítja el a szolgáltató, ha a külső hőmérséklet napi középértéke – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – előreláthatólag nem haladja meg a +10 fokot, illetőleg három egymást követő napon a +12 fokot.

Az ettől eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezhet, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Szeptember 15-ig a fogyasztóknak is be kellett fejezniük a tulajdonukban levő távfűtő berendezések felújítási munkáit. Ezt követően a szolgáltató csak rendkívüli esetben, a társasház közös képviselőjének hozzájárulásával engedélyez átalakítási munkát, üríti le ehhez a fűtési rendszert.

A fűtés elindításkor a legtöbb problémát a belevegősödött felhasználói rendszerek jelentik. Ebben az időszakban a fogyasztói hibabejelentések többsége az, hogy egy-egy helyiségben nem melegednek fel a radiátorok. A hibák nagy része a nyári időszakban az épületek fűtési rendszeréhez kapcsolódó felújításokhoz, átalakításokhoz, radiátorcserékhez köthető, hiszen ezekhez a munkákhoz a hálózatot le kellett üríteni. A fűtéskorszerűsített épületekben a légtelenítési munkák az átlagosnál is nagyobb problémát jelentenek, mivel 1-1 zárt termosztátszelep miatt a levegő nem tud távozni, így a hibabejelentések ismétlődnek. Ezért a termosztatikus radiátorszelepeket a fűtés indítása után javasolt egy ideig teljesen nyitott állapotban tartani annak érdekében, hogy a levegő távozni tudjon a rendszerből.vissza | Megnézték: 4412

gyorszol facebook logo
December 2018
H K Sz Cs P Sz V
      1
2
3

5
6
7
8
9
10

1216
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató