Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Temetői felújítások2017.08.29.

Tovább folytatódnak a győri köztemetőkben az elmúlt években megkezdett rekonstrukciós munkák.

A hamarosan elkezdő beruházásokat ismertető sajtótájékoztatón Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy 3 év alatt, több mint 150 millió forintos fejlesztés történt meg a nádorvárosi temető új és régi területén, ezzel minden idők legnagyobb győri temető-rekonstrukciója zajlik le. Két éve rendbe tették a régi területen a ravatalozó előtti térburkolatot, a körforgalmi részt, majd virágládák, padok, kerékpártartók kerültek ki, és elkezdődött a közvilágítást biztosító régi, betonos kandeláberek cseréje, amely munka idén is folytatódik. Ugyancsak az elmúlt évben sor került a régi ravatalozó teljes felújítására, a bejárat melletti rusztikus kerítés újjáépítésére, illetve a temető előtti virágpiac térkővel történő leburkolására, s elektromos sorompó épült ki-behajtásra jogosító mágneskártya-rendszerrel.

 A következő hónapokban a nádorvárosi temetőben közel 350 méteren megtörténik a kerítés felújítása a kétszer kétsávos főút mentén. Ennek során helyreállítják a meglévő kovácsoltvas személyi bejáró zárszerkezetét és vasalatát, a helyreállított kaput festéssel felületkezelik és ugyanezzel az eljárással hoznak rendbe két kovácsoltvas kerítésmezőt. A kerítés lábazatát és oszlopait, javítják, illetve ha szükséges újragyártják a temető Szauter utcai bejárata és Szentlélek templomnál lévő bejárat közé eső fehér kerítésmezőket.

A kerítés felújítása mellett a temető V. parcellájában nyolc új kandelábert helyeznek ki, melyek külsőleg a korábbi években kihelyezett igényes megjelenésű lámpatestek lesznek.

A Szent Lélek Templom melletti-mögötti murvás út térburkolatot kap, a hulladék elhelyezésének megkönnyítésére tíz új 1100 literes és harminc 240 literes hulladéktároló edényt helyeznek ki a temető területén.

Az alpolgármester elmondta: mindenszentekig végezni kell a munkákkal, s jövőre további fejlesztéseket terveznek a temetőben.

vissza | Megnézték: 2622

gyorszol facebook logo
Július 2018
H K Sz Cs P Sz V
       1
2
3

5

7
8
9
10
11
12
13
14
15

17

19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató