Startlap | Kapcsolat | Kedvencekhez


Tartalom töltése....

Győrben született gyermekek után ültetett fák

Fát kapnak a Győrben született gyermekek


Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a GYŐR-SZOL Zrt. közreműködésével minden Győrben született gyermek után egy fát ültet a város területén.

A megszületett gyermekek után a szülő vagy a gyermek törvényes képviselője igényelheti a fát, amelyet vagy az igénylők ültetnek el a saját lakókörnyezetükben, vagy a GYŐR-SZOL Zrt.-re bízzák ezt a feladatot.

Ha az igénylő a fát saját maga telepíti, azt Győr közigazgatási területén köteles elültetni a tulajdonában álló ingatlanon, vagy olyan ingatlanon, melyre igazolt használati joga kiterjed, és a fáról a továbbiakban teljes körűen ő gondoskodik. Az igényelt növények a GYŐR-SZOL Zrt. telephelyén vehetők át, az átvétel időpontjáról a szolgáltató honlapján értesíti az érintetteket.

Az újszülött gyermek után igényelt fát a GYŐR-SZOL Zrt. is elültetheti, erre minden esetben a november eleji faültetési időszakban kerül sor. Ezek a fák közterületre kerülnek. Annak érdekében, hogy az újszülöttek után közterületre ültetett fák a hozzátartozók számára megtalálhatóak legyenek, egy mobiltelefonos applikáció készül, a program GPS koordináták segítségével határozza meg a keresett fák helyét.

Egyéni igénylésre a GYŐR-SZOL Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban személyesen van lehetőség, ehhez ide kattintva letölthető és az irodákban található igénylőlap. A szülőnek vagy törvényes képviselőnek az igényléshez be kell mutatnia személyazonosító okmányát illetve a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

Fontos tudni, hogy fa igénylésére a 2020. január 1-je után született gyermekek hozzátartozóinak van lehetősége. Igénylést a gyermek születését követő kilenc hónapon belül lehet kezdeményezni. A 2020. október 15-ig beérkezett igényeket a közszolgáltató a 2020. őszi faültetési program keretében teljesíti, illetve a magánterületre ültetendő fákat az igénylőknek átadja.

A fák biológiai igényeinek figyelembe vétele miatt a 2020. október 15. után jóváhagyott kéréseket a GYŐR-SZOL Zrt. a következő faültetési időszakban, azaz 2021 őszén teljesíti.

Az igényléseket 2020. július 1-jétől lehet leadni személyesen a GYŐR-SZOL Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban.


Az igénylőlap pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Az Adatkezelési tájékoztató pdf formátumban ide kattintva letölthető.Babaligetről készült térkép pdf formátumban ide kattintva megtekinthető.gyorszol facebook logo
Március 2021
H K Sz Cs P Sz V

2
3
4
5

7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
       
Gy?r Széchenyi István Egyetem Gy?r Nagytérségi Hulladékgazdálkodási ?nkormányzati Társulás Pannon-Víz Zrt. Innonet Gy?ri Kosárlabda Club Gy?ri Ipari Park
A www.gyorszol.hu internetes portál összes tartalma szerzői jogvédelem alá esik.
2004-2010 copyright GyorSzol zRT. |
admin | Adatvédelmi tájékoztató